The Junction Center

Looking to expand their existing facility that houses a local radio station, The Junction Center built a new 7,500-SF multi-use performing arts venue, called Landis Hall, to host various events. The project was an adaptive reuse of an existing building — an excellent opportunity to repurpose a vacant property. There were several challenges on the project, including sinkholes and limited space for stormwater, which was further complicated by karst geology. In addition, public water and sewer service was not available to the site.

The client came to RETTEW because of our experience with the site, the Township planning process, and our comprehensive services. For more than five years, RETTEW worked on multiple phases of this project including a parking expansion, stormwater and infrastructure components, and building expansion. We condensed the stormwater design to maximize usable space; the design also alleviated flooding issues on the local road. We addressed traffic concerns with effective traffic circulation planning and by adding 311 parking spaces at the venue. RETTEW also designed an on-site septic system and worked with the Pennsylvania Department of Environmental Protection and the Township to modify the Act 537 plan to allow the tank, which resulted in significant savings to the owner. As an added benefit to the community, The Junction Center also made 14 acres of remaining land available to a local soccer club for its youth soccer program.

RETTEW NEWSROOM

Check out our latest updates on industry trends, corporate news, employee accomplishments, and community support.

Go to Newsroom

Uncategorized

Aspire! Intern Blog: Taylor Schechter, Safety Consulting

As someone who had a major fear of public speaking since elementary school, conducting training classes is not…

Read More

Internships

Aspire! Intern Blog: Ricky Daddario, Transportation Engineer

As an Assistant Engineer with RETTEW, I have had the opportunity to see the designs worked on in…

Read More